banner1
៩ខែឆ្នាំ២០២០នេះ កម្ពុជានាំចេញកសិផលបានជាង៥.៨ លានតោន

 22-តុសា-2020

ចេញផ្សាយថ្ងៃទី០១ ខែតុលា ឆ្នាំ២០២០

យោងតាម​លទ្ធផល នៃ​ការនាំចេញ​កសិផល ដែល​ផ្សា​ព្វ​ផ្សាយ​ដោយ​រដ្ឋមន្ត្រី​ក្រសួងកសិកម្ម​គឺ​ក្នុង​រយៈពេល​៩​ខែ ឆ្នាំ​២០២០ កម្ពុជា​បាន​នាំចេញ​ផលិតផល​កសិកម្ម​ជាង៥.៨ លាន​តោន ទៅ​ទីផ្សារ​អន្តរជាតិ​។ ផលិតផល​សំខាន់ៗ ដែល​ត្រូវបាន​នាំចេញ​រួមមាន៖  អង្ករ​ចំនួន៤៨​ម៉ឺន​តោន​, មាន​កំណើន ២២​ភាគរយ ធៀប​នឹង​រយៈពេល​ដូចគ្នា និង​បាន​នាំចេញ​ទៅកាន់ ៦០​ប្រទេស​។ សម្រាប់​ស្រូវ ចំនួន១លាន​តោន ថយចុះ១៧% ធៀប​នឹង​រយៈពេល​ដូចគ្នា ដែល​នាំ​ចេញទៅ​ប្រទេស​វៀតណាម (​ក្រៅផ្លូវការ​)​។​ ​គ្រាប់ស្វាយចន្ទី ​ចំនួន២០​ម៉ឺន​តោន, គ្រាប់ពោត ​ចំនួន១៩​ម៉ឺន​តោន, ចេក​ស្រស់​ចំនួន២៣​ម៉ឺន​តោន, ក្រូចថ្លុង​ចំនួន​ជាង១​ម៉ឺនតោន​, ស្វាយ​ស្រង់ និង​ដំណាប់​ស្វាយ ជាង​៦​ម៉ឺន​តោន​, ដំឡូង​មី​ស្រស់ ​ដំឡូង​មី​ក្រៀម និង​ម្សៅដំឡូង​មី សរុប​ជាង​២​លាន​តោន​។ ម្រេចចំនួន ៤ពាន់​តោន និង​ម្ទេស​ស្រស់ និង​ម្ទ​ស​ក្រៀម​ជាង​៥​ម៉ឺន​តោន​។ ក្រៅពីនេះ កម្ពុជា ក៏បាន​នាំចេញ​ផលិតផល​បន្លែប្រមាណ ៨៧​តោន​ដែរ ទៅកាន់​ទីផ្សារ​ប្រទេស​បារាំង​, ឆេ​ក និង​ប្រទេស​ហូ​ឡង់​។ ដកស្រង់ដោយ៖ ការិ.ស្រាវជ្រាវកិច្ចការបរិស្ថាន ប្រភពព័ត៌មាន៖ គេហទំព័រសារព័ត៌មានថ្មីៗ https://thmeythmey.com/?page=detail&id=96169


អត្ថបទពាក់ព័ន្ធ

   អត្ថបទថ្មី
ទំនាក់ទំនង

វិមានរដ្ឋចំការមន មហាវិថីព្រះនរោត្តម រាជធានីភ្នំពេញ ព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា

ទូរស័ព្ទ៖

E-mail : grdp.senatekh@gmail.com

ឯកសារសំខាន់ៗ

ចំនួនឯកសារ

ឯកសារស្រាវជ្រាវ : 35
ឯកសារគោលនយោបាយ : 129
ឯកសារពិគ្រោះ : 388
ឯកសារច្បាប់ : 156
ចំនួនអ្នកទស្សនា


សំលេង
វីដេអូខ្លីៗ
សៀវភៅថ្មីៗ
រៀបចំគេហទំព័រដោយ៖ នាយកដ្ឋានព័ត៌មានវិទ្យា